Disney gaat ‘Stars Wars’-pretparken bouwen

Disney gaat ‘Stars Wars’-pretparken bouwen

Disney heeft grootse plannen voor de uitbreiding van hun pretparken. De pretparken zullen volledig in het teken staan van de bekende filmreeks ‘Star Wars’, die wereldwijd enorm populair is. Deze pretparken zullen worden gebouwd in Californië en Florida in de Verenigde Staten. De bestaande pretparken in respectievelijk Anaheim en Orlando zullen telkens met 5,6 hectare uitgebreid worden. Deze uitbreiding betekent de grootste ooit voor Disney

De belangrijkste attractie wordt het ruimteschip Millennium Falcon. In deze attractie gaan de bezoekers aan boord van een ruimteschip waar ze een gevecht zullen uitvoeren tussen de Nieuwe Orde en het Verzet. Daarnaast zullen in het pretpark ‘Star Wars’-figuren rondlopen uit de films van de jaren tachtig en de nieuwste trilogie. 

Disney kocht drie jaar geleden de rechten van de films voor 4 miljard dollar en is dus duidelijk van plan om “een deel van ‘Star Wars’ in elke hoek van Disney te brengen”, aldus de topman van Disney, Bob Iger. 

Zin in een dag Disneyland Parijs

Zin in een dagje Disneyland Parijs om de attracties eens zelf uit te testen? Meer informatie over Disneyland Parijs vind je hier. Of trek je liever naar een ander pretpark om je kick te beleven? Bekijk dan het aanbod aan binnenlandse en buitenlandsee parken.

About the Author

By Marnix / Administrator

Follow marnix
on sep 14, 2015

Waarom online kopen?

✔ Geen wachtrij aan de kassa
✔ Voordeliger
✔ 100% veilig en betrouwbare
aankoop bij Disneyland Parijs

Kinderen t/m 2 jaar hebben gratis toegang tot de Disneyland en hebben geen pretpark ticket nodig.


Wil je de magische momenten spreiden over meerdere dagen? Bekijk onze uitgebreide hotel pagina: