Efteling tickets

Het sprookjesachtige attractiepark de Efteling, gelegen in de Nederlandse provincie Noord-Brabant, is zoals hun slogan het zegt, een wereld vol wonderen. Ontdek onze tips of koop tickets.

Al bijna 60 jaar betovert de Efteling haar vele bezoekers met het prachtige Sprookjesbos, maar niet alleen het Sprookjesbos zorgt voor betovering, de prachtige attracties zorgen voor een superieure beleving. Het Eftelingpark werd vooral bekend bij het grote publiek met de indrukwekkende darkrides als de Droomvlucht en Fata Morgana. Ook het surrealistische Lavenlaar is een mooi voorbeeld van de grote attracties die Efteling te bieden heeft. Hou je van snelheid, test dan zeker eens de Python, Bobbaan, Vogel Rok of de unieke waterachtbaan De Vliegende Hollander. De nieuwe attracie Joris en de Draak, een  houten achtbaan is ook een echte aanrader.

Droomvlucht

De attractie werd geopend in 1993 en sindsdien is de Droomvlucht de meest bezochte attractie in het Eftelingpark. Je maakt een rit van een 6-tal minuten en onderweg ontmoet je droomwezens in een wonderschone en betoverende sprookjeswereld.
 

 

Fata Morgana

De Fata Morgana attractie is één van de eerste en de modernste darkrides in de Benelux. De ontwikkeling van de attractie heeft vijf jaar in beslag genomen en werd in 1986 geopend. Het omvat een mystiek Oosterse paleis en bevindt zich in de zuidwesthoek van het Eftelingpark en weerspiegelt zijn kleurrijke gevel met minaretten en koepels in de Vonderplas.

De attractie omvat ook 14 bootjes, de bootjes liggen in 1.20 meter diep water. In ongeveer 8 minuten leggen ze het traject van 285 meter af. De bootjes varen langs 104 verschillende karakters in een Oosterse omgeving.

In de kleine bootjes, waarin maximaal zestien personen kunnen zitten, maakt men een betoverende reis door een denkbeeldige, maar prachtige Oosterse wereld. Met een zoektocht door het oerwoud start je deze prachtige tocht. In de bomen hoor je het vervaarlijke gesis van slangen. Tijdens de tocht door het oerwoud stuit men onverwachts op de poorten van de Verboden Stad. Bezoek zeker deze attractie en je laat je volledig betoveren in deze prachtige Oosterse wereld!

 

 

Aquanura

Dit water- en lichtspektakel gaat open vanaf 1 juni 2012. Maar je kan de Aquanura, sensationele watershow in avant-premiere op youtube bekijken op 31 mei 2012.

De kikkerkoning

De watershow heeft als hoofdthema: De kikkerkoning, één van de eerste sprookjes in het Sprookjesbos. Deze fontein laat een gouden bal balanceren op water.
Alles komt tot recht met als een waterballet op Efteling-melodieën en is tevens de grootste watershow van Europa.
Aquanura spuit dagelijks als mooie afsluiter van een sprookjesachtige Efteling-dag. Deze show is inclusief bij je Efteling pretpark ticket!

Efteling korting

Eén van het beroemdste sprookjesfiguur van de Efteling

Comments & Responses