Efteling: online korting

Het sprookjesachtige attractiepark de Efteling is “een wereld vol wonderen” Trek met het hele gezin eens naar dit fantastische pretpark bij onze Noorderburen want het is een hit voor jong en oud. De meest bekende attractie in het park is ongetwijfeld het Sprookjesbos met zijn Zes Dienaren en de met de lange nek die de hele wereld kan zien. Plan je een uitstapje naar de Efteling, koop dan je tickets online. Je vermijdt er niet alleen de wachtrijen aan de kassa mee, maar je spaart bovendien ook nog es een paar euro per ticket uit!

Efteling tickets en abonnementen

Bestel je tickets online en betaal €34/pp i.p.v. €36/pp. Kinderen jonger dan 4 jaar mogen gratis binnen in het park. Ben je van plan om regelmatig een bezoek te brengen aan de Efteling, dan is er de mogelijkheid om een abonnement te nemen. Zo’n abonnement kost €165 per jaar en je kan ook in schijven per maand betalen. Met zo’n abonnement kan je trouwens vrienden meenemen die 50% korting krijgen op hun tickets, je krijgt gratis toegang of kortingen tot andere parken en last but not least: 5% korting op eten en drinken in het park en 10% op souvenirs van de Efteling. Helemaal de moeite waard!

Efteling openingsuren

De Efteling is het hele jaar geopend. Je kijkt best op voorhand eens wat de precieze openingsuren van het park zijn. In principe is het park tijdens de winter geopend van 11 uur tot 18 uur. Vanaf de maand april is het park al geopend om 10 uur. Tijdens de zomermaanden, juli & augustus, is het park open van 10 uur tot 20 uur. Op de website van de Efteling vind je ook een overzicht van de vele shows die er het hele jaar doorgaan.

Efteling Topattracties

De wortels van de Efteling liggen in de jaren ’30, toen het vooral een sport-en wandelpark was. De officiële openingsdatum ligt in 1952, toen er naast een natuurpark met een speelplein en vijvers een themapark van gemaakt werd. Al bijna 60 jaar betovert de Efteling haar vele bezoekers met het prachtige Sprookjesbos, maar niet alleen het Sprookjesbos zorgt voor betovering, de prachtige attracties zorgen voor een superieure beleving. Het Eftelingpark werd vooral bekend bij het grote publiek met de indrukwekkende darkrides als de Droomvlucht en Fata Morgana. Ook het surrealistische Lavenlaar is een mooi voorbeeld van de grote attracties die Efteling te bieden heeft. Hou je van snelheid, test dan zeker eens de Python, Bobbaan, Vogel Rok of de unieke waterachtbaan De Vliegende Hollander. De nieuwe attratie Joris en de Draak, een  houten achtbaan is ook een echte aanrader.

Droomvlucht

De attractie werd geopend in 1993 en sindsdien is de Droomvlucht de meest bezochte attractie in het Eftelingpark. Je maakt een rit van een 6-tal minuten en onderweg ontmoet je droomwezens in een wonderschone en betoverende sprookjeswereld.

Fata Morgana

De Fata Morgana attractie is één van de eerste en de modernste darkrides in de Benelux. De ontwikkeling van de attractie heeft vijf jaar in beslag genomen en werd in 1986 geopend. Het omvat een mystiek Oosters paleis en bevindt zich in de zuidwesthoek van het Eftelingpark en weerspiegelt zijn kleurrijke gevel met minaretten en koepels in de Vonderplas.

De attractie omvat ook 14 bootjes, de bootjes liggen in 1.20 meter diep water. In ongeveer 8 minuten leggen ze het traject van 285 meter af. De bootjes varen langs 104 verschillende karakters in een Oosterse omgeving.

In de kleine bootjes, waarin maximaal zestien personen kunnen zitten, maakt men een betoverende reis door een denkbeeldige, maar prachtige Oosterse wereld. Met een zoektocht door het oerwoud start je deze prachtige tocht. In de bomen hoor je het vervaarlijke gesis van slangen. Tijdens de tocht door het oerwoud stuit men onverwachts op de poorten van de Verboden Stad. Bezoek zeker deze attractie en je laat je volledig betoveren in deze prachtige Oosterse wereld!

Aquanura

Dit water- en lichtspektakel is er sinds zomer 2012 en is een wervelend spectakel van met water, licht en vuur. Vooral de dansende fonteinen zijn onvergetelijk. Dit alles gaat gepaard met de typische Efteling muziek op de achtergrond. Iedereen die Aquanura gezien heeft, is dolenthousiast!

De kikkerkoning

De watershow heeft als hoofdthema: De kikkerkoning, één van de eerste sprookjes in het Sprookjesbos. Deze fontein laat een gouden bal balanceren op water.
Alles komt tot recht met als een waterballet op Efteling-melodieën en is tevens de grootste watershow van Europa.
Aquanura spuit dagelijks als mooie afsluiter van een sprookjesachtige Efteling-dag. Deze show is inclusief bij je efteling pretpark ticket!

Eten en drinken in de Efteling

In de Efteling heb je 6 restaurants en 2 snackbars. Wil je zeker zijn van een tafeltje, dan kan je in sommige restaurants op voorhand en online je tafel reserveren. Misschien handig voor wie met hele kleine kinderen een bezoekje brengt aan het park. Er is alleszins voor elk wat wils: uitgebreide buffetten, heerlijke pannenkoeken, of zelfs genieten van je maaltijd in een echte sprookjessfeer.

Sowieso wordt je bezoekje aan de Efteling eentje om niet snel te vergeten. Wil je er een langer verblijf van maken, logeer dan in het Efteling hotel op het park zelf. Er is sinds een aantal jaren ook een golfpark en een vakantiepark aan de Efteling gekoppeld. Plan een leuk weekendje weg of een leuke daguitstap met vrienden en familie en ontdek de Efteling.

Koop je Efteling tickets online en bespaar niet alleen geld maar ook tijd!