Harry Malter: familiepark met circusverleden

Harry Malter was de zoon van een Duitse circusfamilie. Tijdens de oorlog moest de familie hun dierentuin sluiten, dus begonnen ze met hun mini-zoo rond te reizen in Duitsland en Nederland. Eind jaren ’60 richtte de familie Circus Piste op, een circus dat internationaal zeer bekend werd omwille van zijn prachtige façade en schitterende artiesten. 10 jaar lang reist het circus door de Benelux met 45 medewerkers, 100 dieren en meer dan 2000 zitplaatsen in hun tent. In 1978 geeft het circus 11 dagen lang afscheidsshows in Antwerpen en vestigt zich daarna in Heusden, nabij Gent.

De circustent van vroeger

De oude “piste” van Harry Malter

Harry Malter neemt al zijn dieren mee en geeft ze een vaste thuis in de nabijheid van Gent. Zijn dieren zijn gewild in de wereld van fotografie, advertising en zelfs films. Verschillende dieren maken furore als gezicht van grote reclamecampagnes.

Begin jaren ’90 wordt het Harry Malter familiepark uit de grond gestampt. Het park biedt haar bezoekers een combinatie van spelen, dieren, attracties en show. De bezoekers zijn doorgaans dolenthousiast. Het park is vooral een heel populaire bestemming voor schoolreisjes van kleuterklasjes en lagere scholen.

Harry Malter tickets en tarieven

  • Kinderen kleiner dan een meter = GRATIS
  • Kinderen / volwassenen = €13,50
  • Senioren (60+) = €7,00

Harry Malter abonnementen

  • Seizoensabonnement 1 persoon = €35,00
  • Seizoensabonnement 4 personen = €120,00
  • Seizoensabonnement senioren (60+) = €20,00

Video

In de lente van 2013 trok een medewerker van Pretpark-tickets.be met familie en dochter richting het prachtige Harry Malter. Bekijk deze video hieronder.

GPS adres

Bosheidestraat 15,
9070 Destelbergen
België

harry malter ticketsHarry Malter adres in Google maps

harry malter