Attractieparken houden zich aan veiligheidseisen

Attractieparken houden zich aan veiligheidseisen

Goed nieuws voor pretparkliefhebbers in Nederland. De Nederlandse Voedsel -en Warenautoriteit (NVWA) concludeert op basis van inspectieresultaten van 2014 dat de wettelijke veiligsheidseisen voor attracties en speeltoestellen worden nageleefd.

De NVWA controleerde 27 attractieparken op de veiligheid van de attractie- en speeltoestellen, de voedselveiligheid en de naleving van de Tabakswet. Van de 27 pretparken staan er negen onder beperkt toezicht. Dat houdt in dat ze op alle onderdelen voldoende scoren en dat er in volgende jaren geen inspectie hoeft te worden uitgevoerd. Negentien staan onder standaard toezicht en slechts één park staat onder intensief toezicht. In het algemeen kunnen we dus concluderen dat wij als pretparkliefhebbers met een gerust hart richting ons favoriete pretpark kunnen trekken!

Zin in een dagje Pretpark?

Na al dit goede nieuws krijg je als liefhebber al gauw zin om in de richting van een leuk pretpark te trekken. Neem daarom zeker een kijkje bij onze binnenlandse parken en buitenlandse parken. Op deze pagina’s ontdek je zeker enkele leuke pretparken waar je jezelf helemaal in zal kunnen vinden.

About the Author

By Marnix / Administrator

Follow marnix
on aug 11, 2015