Baby zeeleeuw Boudewijn Seapark

Na 4 jaar terug feest in Boudewijn Seapark

17 juni 2015 – 13u30. Woensdagnamiddag werd een baby zeeleeuw geboren in Boudewijn Seapark. De mama Babiche en haar kersverse jong maken het goed. Ze hebben er even op mogen wachten maar net 4 jaar geleden werd het laatste zeeleeuw geborden in het Brugse park.

Weg van alle drukte

Vader Fernandez, een zeeleeuw van 17 jaar oud is naar het Boudewijn park gehaald om te kweken met de jonge vrouwtjes Zazou en Babiche. De baby verblijft voorlopig nog veilig bij zijn moeder achter de schermen van het publiek.

Na de geboorte moet een zeeleeuw jong twee weken op het droge blijven om aan te sterken. Vanaf de vinnen harder zijn, kan het jong voor het eerst kennis maken met het water om te zwemmen. Een baby zeeleeuw wordt gemiddeld 6 maanden gezoogd door zijn moeder. Daarna wordt de moedermelk afgewisseld met vis. Tijdens deze zoogperiode speelt de pup regelmatig met de vis en zo leert hij uiteindelijk zelfstandig vis eten.

Zoek mee naar een naam

Op dit moment zijn de verzorgers nog volop aan het zoek naar gepaste namen voor de baby zeeleeuw. Alle suggesties van jongens- en meisjesnamen zijn welkom op zeeleeuw@boudewijnseapark.be!

Posted In:

About the Author

By theglo / Administrator

Follow theglo
on jun 17, 2015

Waarom online kopen?

Boudewijn Seapark tickets goedkoper kopen? Dat kan enkel online.

✔ Tot 3 euro goedkoper
✔ Direct printen
✔ Geen wachtrijen aan de kassa
✔ Betrouwbaar kopen op officiële shop