Belgische pretparken tevreden

Belgische pretparken tevreden met herfstvakantie

De Belgische pretparken hebben er een goede herstvakantie opzitten. De pretparken haalden goede bezoekersaantallen door het zachte herfstweer en de stijgende populariteit van Halloween. Het blijvende zachte weer zorgt daarnaast voor een mooie seizoensafsluiter. Hieronder geven we een overzicht van de Belgische pretparken.

Walibi brak vorig jaar een recordaantal bezoekers en ook dit jaar gingen ze door op dit elan. Het trok ongeveer 140.000 bezoekers naar het park. Over het volledige seizoen boekte het zelfs tien percent meer bezoekers. Een stijging die ze hopen door te zetten.

Bellewaerde en Bobbejaanland deden beter dan vorig jaar en zagen een lichte stijging van de bezoekersaantal. Vooral Bobbejaanland kreeg tijdens de Halloween nocturnes ongeziene recordaantallen over de vloer.

Ook de Belgische pretparken Mini-Europa en Océade haalde goede cijfers, net als Boudewijn Seapark dat voor de eerste keer de deuren heeft geopend tijdens de herfstvakantie. Ook de Plopsa-parken deden het volgens woordvoerdster Jolien de Tender uitstekend. De exacte cijfers voor deze Belgische pretparken werden echter nog niet bekendgemaakt.

Uit de rondvraag is het opvallend hoe Halloween de laatste jaren gegroeid is. Iedereen toont aan dat Halloween de cijfers naar een hoger niveau bracht dan de voorgaande jaren.

About the Author

By Marnix / Administrator

Follow marnix
on nov 12, 2015