disneyland aanslagen in parijs

Disneyland dicht na aanslagen in Parijs

Het Franse pretpark Disneyland Parijs blijft uit respect voor de slachtoffer van de terreur aanslagen in Parijs tot en met dinsdag gesloten.

Op de website van Disneyland deelt het pretpark het volgende mee: “We delen in het verdriet van iedereen die slachtoffer is van de verschrikkelijke aanslagen in Parijs. Uit respect voor de drie dagen van nationale rouw, blijven we gesloten tot en met dinsdag.”

Dat Disneyland Parijs heeft beslist om de deuren van het pretpark te sluiten is bijzonder. Tot op heden werd het Franse pretpark slechts één keer eerder gesloten. Dit was naar aanleiding van een tornado in 1999. Zelfs na de aanslag bij Charlie Hebdo werd het park niet gesloten, maar werd er wel een minuut stilte gehouden in het park. Disneyland Parijs, met ruim 14 miljoen bezoekers per jaar, is het populairste pretpark van Europa. Met deze beslissing neemt het na de aanslagen in Parijs dus een duidelijke beslissing.

Pretparken bezoeken?

Wil je ondanks dit droevige nieuws in Disneyland Parijs in de toekomst toch nog bezoeken? Disneyland Parijs is het nummer 1 pretpark van Europa met tal van leuke attracties, Disney-figuren die je laten wegdromen in een sprookjeswereld en een uitgebreide keuze aan restaurants. Meer informatie over Disneyland Parijs vind je hier.

About the Author

By Marnix / Administrator

Follow marnix
on nov 19, 2015

Waarom online kopen?

✔ Geen wachtrij aan de kassa
✔ Voordeliger
✔ 100% veilig en betrouwbare
aankoop bij Disneyland Parijs

Kinderen t/m 2 jaar hebben gratis toegang tot de Disneyland en hebben geen pretpark ticket nodig.


Wil je de magische momenten spreiden over meerdere dagen? Bekijk onze uitgebreide hotel pagina: