Efteling

Efteling beste pretpark van België en Nederland

De Efteling is op de vijfde editie van de Diamond ThemePark awards in Pairi Daiza verkozen tot beste pretpark van de lage landen. Pairi Daiza zelf kreeg, bij de Oscars van de pretparken, de onderscheiding voor mooiste pret -of dierenpark. Meer dan 45.000 bezoekers brachten hun stem uit in 19 verschillende categorieën.

In België werd Plopsaland De Panne verkozen tot beste pretpark. Walibi Waver mag zich het meest spectaculaire park noemen en Bellewaerde Park mag zich op de borst kloppen voor de beste dienstverlening. In lijn met hun onderscheiding voor beste pretpark, viel Plopsaland de Panne ook in de prijzen voor beste attractie. De rollercoaster Anubis the ride viel deze eer te beurt. Het mooiste dierenverblijf is dat van de reuzenpanda’s in Pairi Daiza en het mooiste emo moment was de geboorte van de uilenkopmeerkat in de Antwerpse Zoo.

Diamond ThemePark Awards is een initiatief van Parkworld.be, Zoo.be en Pretparkbeest.be. Hier kunnen liefhebbers van attractieparken, hun stem uitbrengen op hun favorieten.

Zin in een dagje Pretpark?

Kriebelt het na al deze nominaties om nog eens een pretpark te bezoeken? Neem dan zeker een kijkje naar het aanbod van binnenlandse parken. Trek je toch liever naar het buitenland voor een nieuwe ervaring? Bekijk dan de buitenlandse parken op deze pagina en ontdek tal van leuke pretparken voor een dagje vol fun!

Posted In:

About the Author

By Marnix / Administrator

Follow marnix
on jul 28, 2015