Groot aantal bezoekers voor anti-pretpark Dismaland

Groot aantal bezoekers voor anti-pretpark Dismaland

Het sombere pretpark ‘Dismaland‘, in het Engelse Somerset, waar je geen prinsessen, roze kastelen of vrolijke Disneyfiguren zal tegenkomen, is een enorm succes. Het pretpark verkoopt nu enkel nog tickets aan de poort doordat de website dusdanig vaak vastliep bij het bestellen van de tickets. De optie ‘tickets’ is na deze gebeurtenis verwijderd van de website. 

Graffitikunstenaar Banksy opende met Dismaland een anti-pretpark, dat mensen aan het denken moet zetten. Dismaland betekent letterlijk ‘Naargeestigland’. Het is een nachtmerrie-achtige buitententoonstelling met een donkere knipoog naar Disneyland. Dismaland is opgezet in een vervallen ex-pretpark en duurt vijf weken. 

Het terrein staat vol kunstwerken en installaties die somber ogen, maar met iets vrolijk worden gecombineerd. Je wordt begroet door apathisch kijkend personeel met Mickey Mouse-oren, je vindt er een pantservoertuig dat werd omgebouwd tot een kinderglijbaan en je kan er miniatuur-vluchtelingenbootjes besturen. 

Pretparken bezoeken?

Zin om naar een vrolijker pretpark te trekken? Neem daarom zeker een kijkje bij onze binnenlandse parken en buitenlandse parken. Op deze pagina’s ontdek je zeker enkele leuke pretparken waar je jezelf helemaal in zal kunnen vinden. Misschien is Disneyland Parijs, het wereldberoemde Franse pretpark waarop Dismaland is gebaseerd, wel iets voor jou?

About the Author

By Marnix / Administrator

Follow marnix
on sep 08, 2015