Nieuw in Bellewaerde: Dawson Duel

Na 3 jaar voorbereiding is het zover: de gloednieuwe attractie Dawson Duel is open!

In Bellewaerde waren ze tot eind april nog druk in de weer om de laatste puntjes op de i te zetten. De attractie heeft maar liefst 4 miljoen euro gekost en mag zich nestelen in de Canadazone van het park.

De naam Dawson Duel is gebaseerd op de Canadese stad Dawson City in de Yukon-regio. Voor het concept haalde Bellewaerde inspiratie uit de Klondike Gold Rush, een jaarlijkse internationale hondensleerace en een echte trekpleister voor liefhebbers.

Voor wie de attractie wil betreden, wacht eerst nog een avontuurlijke wandeling, via een speciale wandelbrug, naar een 25-meter hoge toren. Net zoals bij de hondensleerace, kunnen bezoekers even op adem komen voor ze hun tocht verder naar beneden inzetten via de Duelling Alpine Coaster.

Hoe gaat het nu precies in zijn werk? De bezoekers gaan met elkaar in duel in een bloedstollende race met allerlei scherpe bochten. Met een maximumsnelheid van 40 km/u over een afstand van 450 meter, kan het er wel eens spannend aan toe gaan. De minimumgrootte om de attractie te mogen betreden is 1 meter. Om de veiligheid te garanderen, zijn er speciale gordels voorzien die bezoekers onderweg niet kunnen losmaken. Bezoekers zullen ook niet handmatig kunnen remmen tijdens de afdaling. Zo wordt voor een aanzienlijk verhoogde capaciteit van de attractie gezorgd.

 

Bestel nu je tickets en ga de nieuwste attractie ontdekken!

 

Foto: © Belpark SA

About the Author

By kelly / Administrator

Follow kelly
on mei 09, 2017

Waarom online kopen?

Bellewaerde tickets met korting? Dat kan enkel online.

✔ Tot 25% korting
✔ Betrouwbaar (Je koopt ze bij de officiële shop)
✔ Direct printen, niet aanschuiven aan de kassa