De 5 laatste pretparknieuwtjes

Nieuwe pretparkattracties

Het is lente en dat betekent dat de meeste pretparken opnieuw de deuren openen voor het zomerseizoen. En wat is een heropening zonder nieuwigheden? Wij zetten de nieuwe pretparkattracties voor de lente op een rijtje voor jou.

1. Mount Mara in Bobbejaanland

Wat van Mount Mara zo’n vernieuwende en spectaculaire attractie maakt, is het gebruik van Virtual Reality. Door middel van de Samsung Gear VR-bril beland je plots te midden van de vulkaan en is de jagende vlammenzee ontzettend realistisch. Door het gebruik van de allernieuwste technieken komen de gevaren echt tot leven en stijgt de spanning tot een hoogtepunt!

De Mount Mara bevindt zich achter The Forbidden Caves in Bobbejaanland. Zittend in een karretje met de VR-bril op het hoofd daal je af in deze vulkaan. In dit verhaal speel jij de rol van een geoloog die onderzoek doet naar de effecten van vulkanische activiteit op het klimaat. Zeer interessant, tot er iets ernstig misgaat… De vulkaan barst uit! Het onderzoeksteam moet zo snel mogelijk zien te ontsnappen aan de vlammenzee. Wanneer je de top van de vulkaan bereikt hebt, rijd je op volle snelheid met een quad door de brandende jungle. Lukt het jou om op tijd weg te komen?

De 5 laatste pretparknieuwtjes.Bobbejaanland Mount Mara

2. Disneyland swings into spring

Van 5 maart tot 29 mei 2016 kan je de magie van de nieuwe lente ontdekken in Disneyland Parijs. Ontdek de ontwakende natuur met sprankelende kleuren en opwindende muziek.

Disneyland voorziet verschillende activiteiten. Zo kan je meefeesten op Goofy’s Garden Party of kan je Minnie’s Little Spring train komen bewonderen op een feestelijk versierde Main Street, U.S.A.®

Er is ook een nieuw muziekavontuur van Disney! Van 10 februari tot 8 mei wordt in het Chaparral Theater de lente nog magischer. Diep in een betoverd bos ligt een sprookjesachtige open plek vol zonlicht waar achter elke steen, elke boom, elk blaadje en elke bloem een magisch pop-up Disney verhaal tot leven komt in een werveling van zang en dans! En natuurlijk vertelt niemand zo boeiend verhalen als Baloe, Merida, Rapunzel, Tarzan en Pocahontas. Laat ‘The Forest of Enchantment’ al je zintuigen prikkelen en beleef een lente-avontuur zoals je nooit eerder meemaakte.

Wie lente zegt, zegt vrolijke kleuren en nieuwe energie! De bewoners van Main Street, U.S.A.® staan te popelen van ongeduld om je te verwelkomen met een heleboel verrassingen. Kom erbij, zeg de winter vaarwel en dans mee op het lentefeest in Disneyland Parijs.

De 5 laatste pretparknieuwtjes.Disney Swings into Spring

3. In 2016 trekt Bellewaerde de kaart van de evenementen

Tijdens de eerste weken van het nieuwe seizoen zijn er een heleboel evenementen gepland in Bellewaerde. Wij zetten ze even op een rijtje.

Nickelodeon Fandagen

Op zaterdag 23 en zondag 24 april komen de televisiehelden van Nickelodeon langs in Bellewaerde. Tijdens de Nickelodeon Fandagen kan je op de foto met je favoriete figuren zoals Dora, de Teenage Mutant Ninja Turtles, SpongeBob en de lieve hondjes van Paw Patrol.

After School Festival

In navolging op de succesvolle jongerenavonden tijdens Halloween komt er dit jaar een zomereditie op 30 juni. Tijdens dit muziekfestival zullen er op 6 verschillende podia in het park dj’s aan het werk te zien zijn en is er tal van extra animatie voorzien om de zomervakantie met een goed gevoel in te zetten.

Jommeke in Bellewaerde

Ook Jommeke en zijn vrienden zijn dit jaar te zien in Bellewaerde. Zo zal hij niet alleen in een nieuw stripalbum een spannend avontuur beleven in het park, hij komt ook nog eens in levende lijve langs tijdens het Jommeke weekend op zaterdag 23 en 24 juli.

Zomernocturnes en Halloween Fiësta Mortal

Naast al deze nieuwe evenementen zijn er ook nog de klassiekers zoals de zomernocturnes en Halloween Fiësta Mortal. De zomernocturnes op zaterdag 23, 30 juli en 6, 13 en 20 augustus staan garant voor extra lang plezier tot 22 uur.
Don Eduardo de los Muertos komt dit jaar een weekend vroeger naar het park en start met zijn Halloween Fiësta Mortal vanaf 15 oktober.

De 5 laatste pretparknieuwtjes.Bellewaerde

4. Wereldrecord Paaseierenraap in de Plopsa-parken

Op 27 en 28 maart wil de Paashaas wil het wereldrecord Paaseirapen verbreken. Hij heeft daarvoor jouw hulp nodig! De Paashaas heeft alvast 1.000.000 heerlijke chocolade eitjes over de Plopsa-parken uitgestrooid! Kom jij de eitjes rapen? Dan verbreken we samen het record!

Aan de ingang van Plopsaland De Panne krijgt ieder kind (tot 15 jaar) een zakje. Met dat zakje begeef je je in de loop van de dag naar de raapzone die toegankelijk is voor jouw lengte. Daar kan je je zakje vullen met heerlijke eitjes.

Vind je tijdens het rapen 1 van de 120 gouden paaseieren? Dan heb je geluk! Hou dat gouden paasei goed bij en ruil het bij het onthaal om voor een Jacques verjaardagspakket!

De 5 laatste pretparknieuwtjes.Plopsa Paaseierenraap

5. De Efteling viert de langste dag van het jaar!

Op het lijstje van nieuwe pretparkattracties mag de Efteling niet ontbreken. De Efteling Midsummer Festival is de ultieme kick-off van jullie zomer en viert samen de langste dag van het jaar op 18 juni 2016. Op de meest feeërieke locatie van Nederland vind je in een betoverende omgeving de perfecte mix van festivalfood, magische muziek en adembenemende achtbanen. Je vindt op deze dag door het hele park bijzondere foodtrucks, barretjes en optredens.

De 5 laatste pretparknieuwtjes.Efteling

Waar wacht je nog op? Ontdek snel de nieuwe preparkattracties in één van de bovenstaande pretparken!

About the Author

on apr 08, 2016