Sea World stopt orkashows

Sea World stopt orkashows

Sea World stopt Orkashows in San Diego na jarenlange campagnes tegen de omstreden Orkashows. De behandeling van de dieren voor en tijdens de voorstellingen is al langer omstreden, maar volgens de San Diego Union Tribune behoren deze shows in 2017 tot het verleden.

 

Sinds 2013 werd de positie van orka’s in Sea World onhoudbaar. De informatieve film Blackfish toonde toen hoe orka’s worden mishandeld in de verschillende Sea World-parken. De nieuwe wetgeving, die van kracht gaat in 2017, zal Sea World dwingen om te stoppen met het vangen en het fokken van deze prachtige dieren. Deze intelligente dieren leiden tijdens hun verblijf in Sea World ernstige schade door de optredens in de shows. Dit zowel op psychisch als fysisch vlak.

 

De voorbije jaren schaarden tal van beroemdheden zich achter de campagne tegen deze voorstellingen. Onder andere Matt Damon, Jackass-acteur Steve-O en One Direction-zanger Harry Styles maakten hun mening hard.

 

Sea World stopt Orkashows maar het grote stadion waarin de shows op dit moment worden gehouden kan moeilijk verloren gaan en dus wordt dit in 2017 ingeruild voor een ‘informatieve ervaring’, die het publiek informatie moet bijbrengen over het behoud van de natuur. In tegenstelling met hun huidige imago moet Sea World een merk worden met een doel voor de natuur, aldus de directeur van het bedrijf.

 

Posted In:

About the Author

By Marnix / Administrator

Follow marnix
on nov 26, 2015