universal studios hollywood

Top-10 pretparken in de wereld

Pretpark-tickets.be geeft hieronder een overzicht van de top-10 pretparken ter wereld, die gekozen zijn door pretpark vakantiegangers over de hele wereld. Op basis van deze meningen stelden we een lijst samen. De meeste pretparken liggen in de Verenigde Staten, maar ook dichter bij huis kan je heel wat opwinding en sensatie beleven. Hieronder geven we jullie een overzicht.

1. Universal’s Islands of Adventure in Orlando, Amerika

De nummer één onder de pretparken is het Universal’s Islands of Adventure in Oralando. Het pretpark maakt deel uit van het Universal Orlando Resort en is gelegen in het bekende Florida in de Verenigde Staten. Het is na het Walt Disney World Resort het grootste park in Florida. Een ticket boek je al vanaf €62 euro.

Universal’s Islands of Adventure

2. Discovery Cove in Orlando, Amerika

Ook het tweede attractiepark is in Orlando gelegen. In de Discovery Cove kom je terecht op een plaats waar je kan zwemmen met dolfijnen, baden met roggen, snorkelen tussen duizenden tropische vissen of ontspannen op ongerepte stranden. Van ondiepe naar diepere zwemavonturen, Een dag in de Discovery Cove is All-inclusive, of beter gezegd: een exclusieve dag vol plezier.

discovery cove orlando

3. Europapark in Rust, Duitsland

Europa-Park in Rust is het grootste thematische attractiepark van Duitsland en het grootste seizoensgebonden attractiepark ter wereld. Het pretpark is gelegen op ongeveer 35 kilometer ten noorden van Freiburg. Het is na Disneyland Parijs het best bezochte attractiepark van Europa en het is met zijn 850.000 vierkante meters ook een stuk groter.

Het exclusieve themapark heeft als thema Europa. In één dag is het mogelijk om kriskras door Europa te trekken. In het pretpark in het Zwarte Woud wandel je zo van Griekenland naar Portugal en van Ijsland naar Italië. In het pretpark vind je talloze attracties terug, waaronder elf achtbanen. Een ticket heb je al vanaf €42,5.

europapark

4. Disney’s Magic Kingdom in Orlando, Florida

We blijven in Orlando voor het volgende pretpark, Het Magic Kingdom is een pretpark in het Walt Disney World Resort in Lake Buena Vista. Het pretpark is zeer populair en dat merk je ook aan het aantal bezoekers. Gemiddeld trekken 16 miljoen gasten richting het pretpark. De belangrijkste attractie is de Space Mountain. Deze stalen overdekte achtbaan vind je onder andere ook terug in Disneyland Parijs.

Disney's magic kingdom

5. Universal Studios Hollywood in Los Angeles, Amerika

Ook voor het vierde pretpark blijven we in de verenigde Staten. In Los Angelos vind je Universal Studios Hollywood terug. Dit pretpark is naast een themapark ook een filmstudio. De mascotte van dit pretpark is Woody Woodpecker. In dit pretpark krijg je een gestructureerde rondleiding waarbij de gasten een blik wordt gegund achter de coulissen van de filmwereld. Het complex behoort intussen tot de twintig meest bezochte ontspanningsparken in de Verenigde Staten. Onder andere Desperate Housewives werd opgenomen in Universal Studios in Hollywood.

universal studios hollywood

6. Beto Carrero World in Penha, Santa Catarina, Brazilië

Beto Carrero World is een attractiepark in in het land van het Carnaval, namelijk Brazilië. Het park werd gecreëerd door de in 2008 overleden Beto Carrero en opende op 28 december 1991 zijn deuren. Beto Carrero World is met een totale oppervlakte van veertien vierkante kilometer het grootste themapark in Latijns-Amerika, inclusief shows, attracties en een dierentuin. De belangrijkste attracties zijn de Big Tower & Free Fall, die we kunnen vergelijken met de Dalton Terror in het Belgische Walibi, en de achtbanen Star Mountain en de FireWhip.

beto carrero

7. Universal Studios Singapore

Het Universal Studios park in Singapore is het tweede Aziatische Universal Studios park en het eerste in Zuidoost-Azië. Het schitterende pretpark opende op 28 mei 2011 de deuren, maar is intussen uitgegroeid tot een echte trekpleister in Azië.

Ga verder dan het televisiescherm en geniet van een schitterende ervaring in de cutting-edge attracties, shows en attractie op basis van uw favoriete blockbusters en televisieseries. Denk hierbij aan Puss in Boots, Battestar Galactica, Transformers en Jurassic Park.

universal studio's Singapore

8. Port Aventura Park in Salou, Spanje

Port Aventura is het grootste pretpark in Spanje en is gelegen in het toeristische Salou-Villa Seca. Het park behoort tot de top tien van best bezochte attractieparken van Europa en heeft sinds 2002 ook een waterpark, namelijk Costa Caribe Aquatic Park.

De show “FiestAventura”, dat in de zomermaanden wordt opgevoerd rond middernacht, kreeg de onderscheiding van “Best Live Show in het world”. Tijdens de show wordt er vuurwerk afgestoken, muziek gespeeld, een show op het water uitgevoerd en worden vuur, licht en watereffecten gebruikt. Daarnaast vind je er ook talloze achtbanen terug. Een ticket boek je al vanaf €23.

Port Aventura Park Salou

9. Disney’s Animal Kingdom in Orlando

Disney’s Animal Kingdom is een pretpark in het Walt Disney World Resort in Lake Buena Vista in Florida. Het pretpark is opgebouwd rondom het idee van een dierentuin, naar het idee van Walt Disney zelf. De oppervlakte van het park beslaat een gebied van 200 hectare en is hiermee het grootste pretpark van het resort. Het is tevens het nieuwste park en het wordt door 10 miljoen gasten per jaar bezocht. Hiermee komt het park op de zevende plaats in de ranking van meest bezochte pretparken ter wereld.

Disney’s Animal Kingdom Orlando

10. Tivoli Gardens in Kopenhagen, Tivoli, Denemarken

Tivoli Gardens in Kopenhagen is onze verrassing in deze top-10. Toch is Tivoli een wereldbekend attractiepark in het centrum van Kopenhagen, vlakbij het Stadhuisplein.

Tivoli is vooral ’s Avonds zeer speciaal. Het pretpark wordt dan verlicht met 115.000 gloeilampen, wat een spectaculair zicht oplevert. Daarnaast heeft het pretpark met de in 1914 gebouwde achtbaan de oudste, nog in bedrijf zijnde, houten achtbaan ter wereld. Het pretpark diende tevens ook als inspiratiebron voor de Walt Disney-pretparken.

tivoli gardens kopenhagen

Posted In:

About the Author

By Marnix / Administrator

Follow marnix
on jul 24, 2015