verlaten pretparken

Verlaten pretparken in België

België telt gelukkig heel wat pretparken die nog open zijn, maar daarnaast zijn er ook verlaten pretparken. Ze baden in mysterie, onkruid en roest en zijn een ietwat eng restant van wat ooit levendige pretparken waren. Zo jammer dat niemand zich meer om deze pretparken bekommert!

Luna Park

Luna Park werd opgericht in 1930 naar aanleiding van de wereldtentoonstelling, die toen plaatsvond in Antwerpen. De meest geliefde attractie was de houten achtbaan, die sterk doet denken aan de attractie Rutschebanen, een achtbaan in Kopenhagen. Tot vandaag de dag is de naam van deze attractie niet bekend. De achtbaan ging door een kunstmatig Zwitsers berglandschap. Na de Tweede Wereldoorlog was Luna Park haast onherkenbaar. Zo goed als alle gebouwen en attracties werden verwoest en het park bleef achter als één grote puinhoop, zoals het hoort bij verlaten pretparken. Het enige wat nog overblijft is een kerk.

Dadipark

Dadipark was een pretpark in Dadizele, opgericht in 1950 door Gaston Deweer, de plaatselijke priester. In die tijd kwamen veel gelovigen naar Dadizele op bedevaart. Wat begon met een speeltuin voor kinderen, groeide uit tot een waardig pretpark, voorzien van schommels, vijvers met waterfietsen en bootjes, een treintje, een houten paardenmolen en levende struisvogels. De grootste troef was een hangbrug van maar liefst 800 meter aan de grenzen van het domein, wat het in die tijd de langste brug van Europa maakte. Ook attracties als een kabelbaan of de Nautic Jet mochten niet ontbreken. In 2000 sloeg het noodlot toe. Een tragisch ongeval waarbij een jongen zijn arm verloor tijdens een rit op de Nautic Jet zorgde ervoor dat bezoekers wegbleven uit het park en klaagden over de veiligheid. In 2002 werd bekend dat het park zou sluiten voor renovatie. Deze renovatie kwam er nooit en het park en al haar attracties werden achtergelaten. In 2016 werd aangekondigd dat Dadipark omgevormd wordt tot een recreatie- en woonzone.

 

Gelukkig telt België meer pretparken die wél nog open zijn dan deze verlaten pretparken. Vind hier een overzicht van Belgische pretparken en koop je tickets voor Plopsaland, Walibi, Bobbejaanland en co goedkoper via pretpark-tickets.be!

About the Author

By kelly / Administrator

Follow kelly
on jun 02, 2017