Hoe reis je naar deze pretparken?

Wanneer je eropuit trekt naar een pretpark of ander amusementspark, kies je meestal voor de wagen. De meeste pretparken bieden op hun websites dan ook heel wat informatie over welke route je het beste neemt om tot je bestemming te komen. Ook via Google Maps bereken je gemakkelijk jouw route. Als je voor de auto kiest, sta je bij goed weer of tijdens de vakantieperiodes echter vaak in de ellenlange files aan te schuiven. Hierdoor verlies je heel wat tijd die je in het pretpark zou kunnen spenderen. Daarom raden we  aan om voor de trein als vervoersmiddel te kiezen.

Op de website van de NMBS vind je dan ook heel wat B-Dagtrips voor pretparken en dierenparken. Met deze B-Dagtrip reis je meestal voordeliger dan wanneer je voor de auto kiest. De route is voor jou uitgestippeld en je kan na een vermoeiende dag in een leuk pretpark rustig uitblazen op de trein. De B-Dagtrips kan je hier bekijken.

Met de B-Dagtrip bepaal je zelf welke trein je neemt (niet geldig voor groepen). Dankzij de NMBS app vind je in geen tijd de snelste reisweg in real time overal in België. De app verwittigt je ook bij onvoorziene omstandigheden op je reisweg en er worden indien nodig alternatieve trajecten voorgesteld.

Wanneer je iets dichter bij het amusementspark woont, kan je voor de tram of bus kiezen. Op de website van De Lijn vind je een routeplanner die je helpt bij het uitstippelen van jouw route. Met deze makkelijke tool kan je makkelijk berekenen hoe je op je bestemming komt.

 

Pretparken bezoeken?

Na al deze informatie over het vervoer naar een pretpark heb je waarschijnlijk al zin gekregen in een dagje pretpark met het hele gezin. Op pretpark tickets bieden wij een overzicht van Binnenlandse en buitenlandse pretparken.